Ajankohtaista

Auran tehtaan tuotantopäällikkö on vaihtunut

Ville SinkkonenStefan SilverströmStefan Silverström on nimitetty Auran tehtaamme uudeksi tuotantopäälliköksi 2.9.2019 alkaen. Hän siirtyy toimeen RST-Team Oy:n tuotantopäällikön paikalta. Silverström on sertifioitu Lean-osaaja ja hänellä on useiden vuosien kokemus teollisuuden tuotannon johtamisesta ja valvomisesta mm. BE Group Oy Ab:n myötä. ”Stefanin saaminen tuotantopäällikkötiimiimme tukee vahvasti arvojamme uudistuva ja luotettava. Saamme häneltä uutta näkemystä tuotannon johtamiseen ja Lean-osaamista Virtaavan Aurajoen jalkauttamiseksi kaikkiin yksiköihimme”, kertoo tuotantojohtaja Tommi Pynnönen.

Tehtaan tuotantopäällikkönä toiminut Ville Sinkkonen siirtyy uuteen työtehtävään Aurajoki Groupissa. Hän aloittaa syyskuussa myyntipäällikkönä Pirkkalan toimistollamme. ”Villen kokemus ja vankka osaaminen vahvistaa myyntitiimiämme ja auttaa meitä parantamaan asiakaspalveluamme entisestään. Toivotamme Villen lämpimästi tervetulleeksi myyntitiimiin!” kommentoi myyntijohtaja Ari Kesti.

Kiitämme Villeä hienosta työstä Auran tehtaalla ja toivotamme menestystä myyntityöhön! Samalla toivotamme Stefanin tervetulleeksi taloon ja onnea uuteen työtehtävään!

Tuemme TAKKin sähköverkkoalan koulutuksen kehittämistä

Aurajoki Oy on mukana Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) hankkeessa, jossa rakennetaan uusi sähköasema opetuskäyttöön Nirvan kampuksen viereen Tampereelle. Hankkeen tavoitteena on rakentaa sähköverkkoalan koulutuksiin monipuolinen, turvallinen ja laadukas oppimisympäristö, jolla voidaan tarjota opiskelijoille entistä laaja-alaisempaa sähköalan opetusta. Vastaavanlaista oppimisympäristöä ei ole tehty aiemmin ja sähköasema tuleekin olemaan valtakunnallisessa käytössä.

Sähköasema rakentuu 110 kV suurjännitekytkinlaitoksesta ja voimajohdoista. Kytkinlaitos koostuu n. 30 m x 20 m aidatulle alueelle sijoittuvista kahdesta johtolähtökentästä ja voimajohdot kahdesta, yhteensä kolmen jänteen mittaisesta voimajohdosta pylväineen ja johtimineen. Hanke aloitettiin vuonna 2018 ja uutta oppimisympäristöä on tarkoitus päästä hyödyntämään ensi vuoden aikana. Muita hankkeeseen osallistuvia tahoja ovat mm. Fingrid Oy, Omexom Oy, Empower PN Oy, Voimatel Oy ja Eltel Networks Oy.

Sähköaseman teräsrakenteita on valmistettu Kannonkosken konepajallamme ja kuumasinkitty Pirkkalan tehtaallamme. Hankkeesta vastaava TAKKin kouluttajat Jaana Harju ja Timo Juntunen vierailivat elokuun puolivälissä Pirkkalassa seuraamassa rakenteiden kuumasinkitystä sekä kuulemassa tarkemmin tuotantoprosessistamme.

Lämmin kiitos vierailusta ja menestystä hankkeeseen!

Lisätietoja hankkeesta löytyy TAKKin verkkosivuilta: https://www.takk.fi/fi/takk/hankkeet/sahkoaseman-rakentaminen/ 

TAKK 3TAKK 3TAKK 3

Turun tuotantopäällikkö vaihtuu

mikko vahteramikko mnakinenTurun tehtaan tuotantopäällikkö Mikko Mäkinen siirtyy uuteen työtehtävään Aurajoki Groupissa. Hän aloittaa lokakuun alussa kehityspäällikkönä Auran toimistollamme. Mikko keskittyy jatkossa tuotantomme kehittämiseen koko konsernin tasolla ja hän on mukana etsimässä ja kehittämässä tulevaisuuden pinnoitusratkaisuja.

Uudeksi tuotantopäälliköksi siirtyy Turun tehtaan työnjohtaja Mikko Vahtera. ”On koko yrityksen kannalta hienoa, että Mikko ottaa Aurajokilaisena seuraavan askeleen työurallaan, jolloin saamme entistä paremmin käyttöömme hänen erittäin vahvan teknisen osaamisensa”, kertoo Aurajoen tuotantojohtaja Tommi Pynnönen. ”Avoimena persoonana Mikko pääsee myös toimimaan enemmän asiakasrajapinnassa toiveidensa mukaisesti.”

Kiitämme molempia Mikkoja erinomaisesta työstä Turun tehtaalla ja toivotamme heille onnea uusiin pesteihin!

Autamme vaarallisiin aineisiin liittyvän tietoisuuden lisäämisessä Itämeren hyväksi

hazbref uutinenAurajoki Oy:n Turun tehdas osallistuu Suomen Ympäristökeskuksen (SYKE) HAZBREF-projektiin, jonka tavoitteena on vähentää Itämeren saastumista vaarallisten kemikaalien osalta. Tärkein väline päästöjen hallitsemiseksi EU-tasolla on direktiivi teollisuuden päästöistä (Industrial Emissions Directive), jonka BREFit (eli vertailuasiakirjat, joissa kuvataan alaa koskevat parhaat saatavilla olevat tekniikat) eivät kuitenkaan sisällä riittävästi tietoa haitallisten aineiden päästöistä. HAZBREF-projektin on tarkoitus analysoida siihen osallistuvien eri teollisuudenalojen yritysten käyttämiä kemikaaleja ja lisätä sitä kautta tietoisuutta vaarallisten aineiden päästöistä yleisellä tasolla, mutta erityisesti keskittyen Itämereen kohdistuviin päästöihin.

Aurajoki on yksi seitsemästä SYKEn projektiin osallistuvasta pinnoitusalan yrityksestä, mutta ainoana Suomesta. Muita projektissa tutkittavia sektoreita ovat kemikaali- ja tekstiilialat. Aurajoki Oy:n HSEQ-päällikön Sanna Salon mukaan yritys pääsi osallistumaan projektiin hyvien käytäntöjensä vuoksi ja voi nyt vertaiskehittää niitä projektin kautta. ”Suomen ympäristö- ja turvallisuusviranomaiset valvovat Turun tehdastamme ja luonnollisesti prosessimme ja käytäntömme täyttävät niiden vaatimukset. On silti mielenkiintoista keskustella siitä, voimmeko kehittää niitä entisestään ja palvella asiakkaitamme vielä ympäristöystävällisemmin. HAZBREF projektiin osallistuminen voi antaa meille uuden näkemyksen asiaan kolmantena osapuolena ja olemme innokkaita kuulemaan sen”, Salo kertoo.

Metallien ja muovin pinnoitusta koskevan STM-BREFin uudistaminen tekee yhteistyöstä vieläkin mielenkiitoisemman Aurajoelle. ”Uskomme, että HAZBREFiin osallistuminen tuo meille todellista lisäarvoa erityisesti nyt, kun alaa koskevaa BREFiä lähdetään uudistamaan. Odotan projektin voivan antaa meille yksityiskohtaisempaa tietoa tulevaisuudessa alaa koskeviin vaatimuksiin, muun muassa vaarallisten kemikaalien osalta ”, Salo jatkaa.

Lisätietoa HAZBREF-projektista löytyy SYKEn verkkosivulta: https://www.syke.fi/projects/hazbref

Asiakkuuspäällikkö Turun tehtaallemme

maalaus linkedinHaemme asiakkuuspäällikköä Turun yksikköömme, jossa palvelemme asiakkaitamme pulverimaalauslinjalla ja kattavalla elektrolyyttisten pinnoitteiden valikoimalla.

Olet aktiivinen ja peruspositiivinen tuloksentekijä, joka ymmärtää hyvän asiakaspalvelun merkityksen teollisessa arvoketjussa. Asiakkuuspäällikkönä vastaat jauhemaalauksen ja elektrolyyttisten pinnoitteiden myynnistä, sekä asiakkaidesi tyytyväisyydestä. Asiakaskuntasi koostuu teollisista yrityksistä pääosin Lounais- ja Etelä-Suomen alueilla. Tulet tarjoamaan asiakkaillemme alan parasta ja ammattimaisinta palvelua teollisen pintakäsittelyn alalla.

Olet jo kokenut teollisen myynnin ja asiakaspalvelun ammattilainen. Aikaisempi kokemus metallien pintakäsittelystä ja erityisesti jauhemaalauksesta on tehtävässä onnistumisessa eduksi. Tärkeintä on kuitenkin hinkusi parantaa asiakaskokemusta päivittäisessä työssäsi. Sinulla on halu auttaa asiakkaitamme löytämään ratkaisuja heidän ongelmiinsa yhdessä Aurajoen muun tiimin kanssa. Osaat viestiä vakuuttavasti ja selkeästi ja sinulla on hyvä englannin kielen taito.
Raportoit työssäsi Aurajoen myyntijohtajalle. Päätoimipisteesi sijaitsee Auran yksikössämme. Asiakaspalvelun jalkatyötä teet aktiivisesti siellä, missä asiakkaammekin ovat.
Tarjoamme sinulle myytäväksi laadukkaan ja kilpailukykyisen tuote- ja palvelutarjoaman ammattitaitoisen organisaatiomme tukemana. Kannustava palkkausmallimme tarjoaa sinulle peruspalkan lisäksi mahdollisuuden vaikuttaa ansiotasoosi omalla toiminnallasi onnistumisten kautta. Asiakkaidemme korkean tyytyväisyyden varmistavat osaavat työntekijät ja tässä ketjussa sinä olet ensiarvoisen tärkeä lenkki.
Tule mukaan rakentamaan luotettavaa ja uudistuvaa Aurajokea asiakkaidemme hyödyksi!

Lisätietoja tehtävästä saat myyntijohtaja Ari Kestiltä:
ari.kesti@aurajoki.fi 
+358 40 586 7964

Lähetä hakemuksesi ja CV:si HR-päällikkö Tuulia Kovaselle:
tuulia.kovanen@aurajoki.fi 
+358 40 455 4430

Virtaava Aurajoki leviää Turusta myös muille tehtaillemme

virtaava aurajokiUudistimme strategiamme seuraavalle kolmelle vuodelle ja aloitimme sen toteuttamisen alkuvuodesta 2019. Olemme päättäneet sopivimmaksi keinoksi kehittää toimintaamme strategian mukaisesti Virtaavan Aurajoen, jota tukevat myös arvomme luotettava ja uudistuva. Virtaava Aurajoki käynnistyi Turun tehtaallamme vuoden 2017 alussa ja hyvien tulosten ansiosta olemme laajentaneet hankkeen nyt myös muihin toimipisteisiimme.

Nimensä mukaisesti Virtaavan Aurajoen tavoitteena on, että informaatio ja materiaali virtaavat yrityksessämme mahdollisimman tehokkaasti. Sen seurauksena mm. tuotantomme läpimenoaika nopeutuu, jolloin voimme toimittaa asiakkaidemme tuotteet joustavasti, ketterästi ja sovitut laatukriteerit täyttäen. Omalle henkilöstöllemme Virtaava Aurajoki taas näkyy selkeytenä, visuaalisuutena ja yhdessä tekemisen meininkinä: Tiedetään paremmin, missä mennään ja mitä tapahtuu, sekä löydetään yhdessä uusia ratkaisuja.

”Alkuvuoden aikana olen päässyt konkreettisesti henkilöstön kanssa mukaan Virtaavaan Aurajokeen vetäessäni 5S-projekteja. Olen saanut tutustua uutena aurajokilaisena henkilöstöömme ja perehtyä yritykseemme tehtailla siivotessa. Henkilöstömme on lähtenyt hyvin uudistukseen mukaan ja se näkyy järjestyksestä ja tilojen siisteydestä. Olemme saaneet tämän myötä henkilöstöltämme myös enemmän kehitysideoita, mikä on hienoa.”, kommentoi henkilöstöpäällikkö Tuulia Kovanen. ”Nyt nautimme kesästä ja jatkamme syksyllä virtauksen tehostamista.”

Kesän 2019 aukioloaikamme

Toimipisteemme palvelevat teitä kesän 2019 aikana seuraavasti:

Aura Tavaran vastaanotto ja lastaus arkisin klo 6.00 - 16.00
Kannonkoski Arkisin klo 6.00 - 14.30
Lievestuore Arkisin klo 6.00 - 20.00
Mikkeli Arkisin klo 6.00 - 20.00
Pirkkala Tavaran vastaanotto ja lastaus arkisin klo 6.00 - 16.00
Turku Avoinna normaalisti

 

Loistava yhteistyömme Wincon kanssa jatkuu

tku ukiAurajoki Oy sekä ratarakentaja ja -kunnossapitäjä Winco Oy jatkavat hyvää yhteistyötään Turku–Uusikaupunki-sähkörataprojektin parissa. Aurajoki valmistaa projektiin sähköistyksen teräspylväät, jotka hitsataan suomalaisin voimin Kannonkosken konepajallamme ja kuumasinkitään Lievestuoreen kuumasinkityslaitoksellamme. Pylväitä toimitetaan tämän vuoden aikana noin tuhat kappaletta.

”Olemme iloisia päästessämme tukemaan näin mittavaa projektia omalla osaamisellamme”, kommentoi Aurajoki Oy:n toimitusjohtaja Päivi Hakala.

”Winco Oy on mielissään, että kansainvälisillä toimittajamarkkinoilla Suomesta löytyy laadukas ja kilpailukykyinen toimittaja”, jatkaa Winco Oy:n toimitusjohtaja Timo Virmala.

Kävimme Nordic Galvanizers –yhdistyksen vuosikokouksessa Malmössä

Uutinen NG Ville 2Ruotsin Malmössä järjestettiin pääsiäisen jälkeen Nordic Galvanizers –yhdistyksen vuosikokous, jossa Aurajoki Oy:tä edusti yhdistyksen johtokunnan jäsen ja Auran tehtaan tuotantopäällikkö Ville Sinkkonen yhdessä toimitusjohtaja Päivi Hakalan, tuotantojohtaja Tommi Pynnösen ja myyntijohtaja Ari Kestin kanssa. Kaksipäiväisen tilaisuuden aikana tiimimme pääsi muun muassa kuulemaan kuumasinkityksen tuoreimpia uutisia ja tutkimustuloksia sekä tutustumaan paikallisen kuumasinkityslaitoksen tuotantoon.

”Yhdistyksen jäsenenä saamme uusinta tutkimustietoa kuumasinkityksestä. Tällä kertaa tilaisuudessa käsiteltiin esimerkiksi kuumasinkitysprosessin uusia teknologioita sekä teräksen kemioita ja niiden vaikutusta prosessiin”, Sinkkonen kertoo. Jäsenet pääsevät myös hyödyntämään yhdistyksen julkaisemaa kuumasinkityskäsikirjaa, jonka uusin painos julkaistaan lähiaikoina. Se sisältää runsaasti hyödyllistä materiaalia niin jäsenyrityksille kuin näiden yhteistyökumppaneillekin.

Vuosikokous päätettiin yritysvierailuun, jossa hieman alle 60 osallistujaa pääsivät seuraamaan täysautomatisoidun kuumasinkityslaitoksen toimintaa. ”Tällaiset yritysvierailut ovat kyllä mielenkiintoisimpia. Katselemalla ympärilleen voi tarttua paljonkin uusia näkökulmia ja ajatuksia omaan tekemiseemme”, Sinkkonen kuvailee.

Aurajoki Oy on toinen kahdesta suomalaisesta yrityksestä, jolla on jäsen Nordic Galvanizers –yhdistyksen johtokunnassa.

Turkuun uusi tuotannon yhteyshenkilö asiakkaillemme

kalle rantalaParantaaksemme asiakaspalveluamme entisestään, olemme keskittäneet Turun tehtaan toimituksiin liittyvät kysymykset yhdelle vastuuhenkilölle. Asiakkaidemme tilauksia ja toimituksia koskeviin kysymyksiin tuotannon osalta vastaa jatkossa Kalle Rantala.

Alla Kallen yhteystiedot:
Kalle Rantala
tuotannonohjaus.turku@aurajoki.fi
Puh. 040 457 8090

Yhteistyöterveisin,
Ari Kesti
Myyntijohtaja
Aurajoki Oy

Osallistuimme BSAG:n onnistuneeseen Itämeri-keräykseen

bsagLahjoitimme viime vuoden joulutervehdysrahamme Baltic Sea Action Groupille ja osallistuimme säätiön Anna lahjaksi pelkkää ilmaa –joulukampanjaan. Sen avulla kerättiin varoja Itämeren pelastustyöhön, joka keskittyi erityisesti Itämeren hapettomien pohjien elvyttämiseen.

”BSAG:n vuosittainen joulukampanja takaa säätiön toiminnan jatkuvuuden. Vuoden 2018 kampanja ’Anna Itämerelle lahjaksi pelkkää ilmaa’ keräsi 220 600 euroa ja 152 yksittäistä lahjoitusta”, kommentoi kampanjan päällikkö Nicholas Wardi BSAG-säätiöstä.

Toivotamme BSAG:lle onnea ja menestystä Itämeren pelastustyöhön!

Sinkkiämme jäljittämässä

Toimitusjohtajamme Päivi Hakala ja tuotantojohtajamme Tommi Pynnönen vierailivat loppuvuodesta 2018 Boliden Kokkola Oy:n tehtaalla jäljittämässä kuumasinkityslaitoksissamme käytettävää sinkkiä. Yhteistyömme Bolidenin kanssa on alkanut jo Aurajoen alkuaikoina vuonna 1969, jolloin sinkkiä on ryhdytty valmistamaan Kokkolassa, ja se jatkuu tiiviinä edelleen.

”Boliden on osoittanut vuosien varrella tarjoavansa korkealaatuista sinkkiä, joka vastaa vaatimuksiamme. Sinkin toimitusvarmuus on erittäin hyvä, minkä vuoksi Boliden on meille loistava yhteistyökumppani. Yritys myös huolehtii kaikkien kylpyjen analysoinnista kuumasinkitysprosessissamme”, Pynnönen kertoo.

Suuri osa Bolidenin valmistusprosessissa käytettävästä sinkkirikasteesta saadaan yrityksen omista kaivoksista. Prosessin aikana rikastetta pasutetaan, liuotetaan sekä saostetaan ja lopulta se valetaan sinkkiharkoiksi. Eri vaiheet poistavat epäpuhtauksia ja lopputuloksena saadaan erittäin puhdasta SHG-laatuista sinkkiä, jota voidaan seostaa Bolidenin asiakkaan haluamalla tavalla.

Kiitos Bolidenin tiimille valaisevasta tapaamisesta!

Boliden ankkurikuva

Aurajoki Oy myy painelaitteiden liiketoiminnan

Aurajoki Oy fokusoi liiketoiminta-alueitaan ja myy painelaitteiden liiketoiminnan perustettavalle yritykselle PV Tech Oy:lle. Muutos astuu voimaan 1.2.2019.

PV Tech Oy jatkaa Aurajoen jälkeen pitkän historian omaavaa painelaiteliiketoimintaa. Osaaminen ja resurssit siirtyvät sellaisenaan uuteen yritykseen. Aurajoki Oy toimii jatkossa uuden yhtiön osa-omistajana.

”Aurajoki-konsernin tavoitetila on olla asiakkaiden paras kumppani teollisuuden pinnoiteratkaisuissa. Aurajoen uuden vuosille 2019-2021 lanseeratun strategian myötä keskitymme palvelemaan asiakkaitamme erityisesti pintakäsittelyn sekä pintakäsittelyyn liittyvän tuotannon, mm. infran konepajatuotannon, merkeissä. Toivotamme uudelle yhtiölle ja siirtyvälle henkilökunnalle menestystä”, kommentoi Aurajoki-konsernin toimitusjohtaja Päivi Hakala.

Aurajoki-konserni on metalliteollisuuden pinnoiteratkaisuihin erikoistunut yritys, jonka liikevaihto on noin 27 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 180. Aurajoki-konsernin tehtaat sijaitsevat Aurassa, Kannonkoskella, Lievestuoreella, Mikkelissä, Pirkkalassa ja Turussa sekä Daugmalessa Latviassa.

Proxocon Oy:n nimi vaihtuu

Hyvät asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme,

Proxocon Oy:n nimi muuttuu 10.1.2019 alkaen. Uusi toiminimi on Aurajoki Pro Oy. Kaikki infrapuolen tuotantoa koskevat tarjoukset, tilaukset ja laskutus tehdään jatkossa Aurajoki Pro Oy:n nimissä.

Kaikki olemassa olevat valmistus- ja tuotesertifikaatit on siirretty emoyhtiö Aurajoki Oy:n alle. Tammikuusta 2019 lähtien Aurajoki Pro Oy toimii Aurajoki Oy:n toimintajärjestelmän alaisuudessa.

Tämän muutoksen tarkoituksena on yhtenäistää ja tehostaa toimintaamme yhä asiakaslähtöisemmäksi. Muutos ei tule vaikuttamaan toimintoihimme, henkilöstömme yhteystietoihin tai organisaatiorakenteeseemme. Nimenmuutos ei myöskään vaikuta tarjoamiimme tuotteisiin tai palveluihin.

Aurajoki Pro Oy:n laskutustiedot (10.1.2019 alkaen):

Yrityksemme tiedot
Nimi Y-tunnus Verkkolaskuosoitteemme
Aurajoki Pro Oy 2364803-7 003723648037

 

Välitystiedot
Välittäjä Välittäjän tunnus  
Maventa 003721291126  
Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä: DABAFIHH

 

Mikäli ette pysty lähettämään laskuja sähköisesti verkkolaskuna, pyydämme toimittamaan ostolaskut joko

sähköpostitse osoitteeseen:
invoice-23648037@kollektor.fi

tai postitse osoitteeseen:
Aurajoki Pro Oy
23648037
PL 100
80020 Kollektor Scan

Lisätietoja:

Toni Casagrande, hallintojohtaja
puh. 0400 501 883
toni.casagrande@aurajoki.fi 

Ari Kesti konsernin uudeksi myyntijohtajaksi

Aurajoki Oy on nimittänyt konsernin uudeksi myyntijohtajaksi Ari Kestin 7.1.2019 alkaen. Hän siirtyy toimeen TT Gaskets Oy:n myyntijohtajan paikalta, jossa hän on toiminut vuodesta 2014 lähtien. Kestillä on useiden vuosien kokemus teollisuuden myynnin tehtävistä ja johtamisesta mm. Takoma Oyj:n ja Metso Drives Oy:n myötä.

”Ari Kesti tuo todella vahvan teollisuuden myynnin kokemuksensa uudistuvaan Aurajokeen ja uuden strategian toteuttamiseen. Kestin asiakaslähtöinen työskentelytapa, myynnin johtamisen saavutukset sekä aktiivinen johtoryhmätyöskentely vahvistavat Aurajoen tiimiä kehittyvässä ja digitalisoituvassa teollisuudessa. Toivotan Ari Kestin erittäin tervetulleeksi Aurajoelle”, kertoo Päivi Hakala.

"Aurajoki on hieno yhtiö, jolla on pitkät perinteet tärkeänä lenkkinä koko suomalaisen teollisuuden arvoketjuissa. Omalla panoksellani haluan olla kehittämässä sitä lisäarvoa, jota Aurajoki asiakkailleen tuottaa. Uskon aikaisemman kokemukseni auttavan tässä työssä, jonka keskiössä on aina asiakas ja heidän tarpeensa. Odotankin innolla pääseväni tutustumaan koko Aurajoen tiimiin, sekä tietenkin tapaamaan asiakkaitamme!"

Aurajoki-konserni on teollisiin palveluihin erikoistunut yritys, jonka liikevaihto on noin 27 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 200. Aurajoki-konsernin tehtaat sijaitsevat Aurassa, Kannonkoskella, Lievestuoreella, Mikkelissä, Pirkkalassa ja Turussa sekä Daugmalessa Latviassa.

Pirkkalassa 7.1.2019

Päivi Hakala
Toimitusjohtaja
Aurajoki Oy

Tuulia Kovanen konsernin uudeksi henkilöstöpäälliköksi

Aurajoki Oy on nimittänyt konsernin uudeksi henkilöstöpäälliköksi psykologian maisteri Tuulia Kovasen 7.1.2019 alkaen. Hän siirtyy toimeen NTC Finland Oy:n HR Managerin paikalta. Kovasella on työhistoriassa yli 20 vuoden kokemus teollisuuden henkilöstöpäällikön tehtävistä ja erityisesti Lean-toimintamallista mm. Parker Hannifinilta ja KVL-Tekniikasta. Kovanen tulee toimimaan myös Aurajoki Oy:n johtoryhmän jäsenenä.

”Tuulia Kovasen vahva kokemus ja erityisesti osaaminen Lean-toimintamallista tulee vahvistamaan Aurajoen toimintakykyä. Toivotan Tuulia Kovasen erittäin tervetulleeksi Aurajoelle”, kertoo Päivi Hakala.

Aurajoki-konserni on metalliteollisuuden teollisiin palveluihin erikoistunut yritys, jonka liikevaihto on noin 27 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 200. Aurajoki-konsernin tehtaat sijaitsevat Aurassa, Kannonkoskella, Lievestuoreella, Mikkelissä, Pirkkalassa ja Turussa sekä Daugmalessa Latviassa.

Pirkkalassa 7.1.2019

Päivi Hakala
Toimitusjohtaja
Aurajoki Oy

Annoimme Itämerelle lahjaksi ilmaa!

Ympäristö ja siitä huolehtiminen ovat meille tärkeitä asioita. Päätimme kantaa vastuun omalta osaltamme ja lahjoitimme tämän vuoden joululahjarahamme Baltic Sea Action Groupille Itämeren pelastustyöhön.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2019!

Lisätietoa BSAG-järjestöstä ja sen toiminnasta löydät osoitteesta www.joululahjaitamerelle.fi.

joulukortti fi 2018

Ylitimme tavoitteemme energiansäästössä

ETS logo fin vAurajoki Oy on mukana energiatehokkuussopimuksissa ja yritys ylitti edellisellä kaudella tavoitteen, joka oli yhdeksän prosentin säästö energiankulutuksessa sopimuskaudella 2008–2016. Tuotantojohtaja Tommi Pynnösen mukaan vapaaehtoisuuteen perustuva sopimusjärjestelmä on hyvä tapa kannustaa yrityksiä parantamaan energiatehokkuuttaan. Se motivoi miettimään energiansäästöön liittyviä kehitystarpeita, vaikkakin yritykset tekevät niitä muutenkin jo kustannussäästöjen vuoksi.

Energiatehokkuuden parantamiseen on kiinnitetty huomiota jo pitkään investoinneissa ja päivittäisessä työssä. Esimerkiksi kaikki kuumasinkityskattilat on vaihdettu öljystä sähkölämmitteisiksi. Merkittävää kustannushyötyä on saatu myös kaukolämpöjärjestelmän säädöillä. Lisäksi Turun tehtaalla jauhemaalaamoon asennettiin lämmön talteenottolaitteisto, mikä oli iso investointi tämän kokoisessa yrityksessä. Uusia vaihtoehtoja tutkitaan jatkuvasti ja pohdinnassa on mm. uusiutuvan energian käytön lisääminen.

Aurajoki Oy solmi syyskuussa sopimuksen kysyntäjoustoon liittymisestä Turku Energian kanssa. Sopimus kattaa kuumasinkityslaitoksemme Aurassa, Lievestuoreella, Pirkkalassa ja Mikkelissä. Pynnönen kertoo, että kysyntäjoustomarkkinoilta saatava korvaus tuo yhtiölle selvää säästöä energiakuluissa. Sähkönkulutuksen ajoittainen vähentäminen on myös merkittävä ympäristöteko, joka sopii täydellisesti yhtiömme arvoihin.

Alkuperäinen laajempi artikkeli on julkaistu 20.11.2018 Energiatehokkuussopimusten verkkosivuilla.
Linkki artikkeliin: http://www.energiatehokkuussopimukset2017-2025.fi/ajankohtaista/aurajoki-oy-sahkon-kysyntajoustoon-kannatti-liittya/ 

Ekologinen High5-Coat-pinnoitteemme kestää pitkään

collage high5Aurajoki Oy ja Haapanen Oy ovat yhdessä kehittäneet vaativiin olosuhteisiin soveltuvan High5-Coat-pinnoiteyhdistelmän. Se on vuosien tuotekehityksen tulos, joka yhdistää kuumasinkityksen ja jauhemaalauksen sekä niiden ympäristöystävällisyyden ja kustannustehokkuuden. Näitä kahta menetelmää hyödyntämällä voidaan paitsi suojata terästä korroosiolta, myös antaa tuotteelle haluttu väripinta. Lisäksi materiaalien hävikki on minimaalista, pinnoitusprosessi on fosfaattivapaa, eikä haitallisia orgaanisia yhdisteitä eli VOC-päästöjä synny lainkaan.

High5-Coat koostuu viidestä eri vaiheesta: peittaus, kuumasinkitys, alumiinioksidipuhallus, aminosilaattikäsittely ja jauhemaalaus. Haitallinen fosfatointi on korvattu pinnoitusprosessissamme kemiallisella reaktiolla kuumasinkin pinnalla. Alumiinioksidipuhallus karhentaa sinkityksen niin, että nopeutetuissa laboratoriotesteissä on todettu pinnoitteen täyttävän kaikkein korkeimmat C5-rasitusluokan kestävyysvaatimukset. Alumiinioksidi on puhallusaineena sopivan hellävarainen kuumasinkitylle pinnalle ja lisäksi täysin kierrätettävää. Tartunta ja korroosiosuoja viimeistellään fosfaatittomalla erikoissilaanikäsittelyllä, jossa huuhdellun tuotteen pinnalle levitetään aminosilaanipitoinen liuos. Tällä yhdistelmällä vältetään hidas prosessi maalipinnan ja kuumasinkin välissä, mikä tavanomaisesti saa maalipinnan irtoamaan parin vuoden sisällä pinnoituksesta.

Teräksen suojaukseen on käytetty aiemminkin pinnoiteyhdistelmiä, joissa hyödynnetään kuumasinkitystä ja jauhemaalausta. Hyvästä laadullisesta menetelmästä huolimatta ne rasittavat ympäristöä prosessin sisältämästä fosfatoinnista johtuen. Kyseisiä pinnoitteita on käytetty mm. Pohjoismaissa ja ne ovat nousseet jopa ainoan vaihtoehdon asemaan suurten kaupunkien hankinnoissa. High5-Coatin odotetaan nousevan nopeasti ensimmäiseksi vaihtoehdoksi, sillä se on 15-20 % kilpailijoiden pinnoitteita edullisempi ja kestää pidempään.

Lisätietoja:
Kari Sulonen
puh. 0400 327 858
kari.sulonen@aurajoki.fi 
https://high5coat.fi/high5.html 

Alkuperäinen laajempi artikkeli on julkaistu 25.10. ilmestyneessä Metallitekniikan numerossa 10/2018.

Linkki artikkeliin: https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/metalli/ymparistolle-aika-kauhea-menetelma-uusi-suomalaiskeksinto-korvaa-haitallisen-fosfatoinnin-pulverimaalauksessa-6747601.

Turun tehtaamme Lean-projekti on ollut menestys

turku lean

Aurajoki Oy:n Turun tehdas on tehtaistamme ensimmäinen, jossa on lähdetty kokeilemaan Lean-ajattelua työn tehostamisessa. Lean on systemaattinen tapa toimia ja standardisoida tekemistä. Se koostuu useista osa-alueista, kuten esimerkiksi johtamisjärjestelmästä, ongelmanratkaisutyökaluista sekä seurannasta ja sen mittareista.

Projekti aloitettiin vuoden 2017 alussa koko vuoden kestäneellä ulkopuolisella konsultoinnilla kahden alalla pitkään vaikuttaneen ammattilaisen johdolla. Aluksi työntekijöille luotiin yhteinen tahtotila tehtaan kilpailukyvyn parantamiseksi, minkä jälkeen tehtaalle suunniteltiin muun muassa uusi layout ja uusia käytäntöjä. Tällä hetkellä projektia vetää tehtaan tuotantopäällikkö Mikko Mäkinen yhdessä kehitysryhmän kanssa.

Työskentely Turun tehtaallamme on muuttunut entistä ammattitaitoisemmaksi. Asioita sekä tehdään että seurataan järjestelmällisemmin ja työtekijät ovat päässeet osallistumaan työympäristön kehittämiseen huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Suurin näkyvä hyöty on tuotantotilojen siisteys, jonka ovat huomanneet myös tehtaalla vierailleet asiakkaamme. Tavaroiden löytyminen omilta paikoiltaan ja tehtaan puhtaus ovat vaikuttaneet myönteisesti työntekijöiden viihtyvyyteen.

Projektin alussa haasteeksi koettiin se, että uutta tietoa tulvi jokaisen sisäistettäväksi. Ensimmäisen vuoden aikana nähtiin kuitenkin Leanin hyvät puolet, minkä myötä työntekijöiden asenne muutosta kohtaan muuttui positiivisemmaksi. Leanin ansiosta myös olemassa olevat haasteet tiedostetaan helpommin, kun niitä käsitellään avoimemmin ja jatkuvasti. Projektin myötä Turun tehtaalle on syntynyt toimintatapa, joka elää jatkuvasti ja etenee askel kerrallaan.

Yhteistyömme Kempin kanssa johti investointiin

kemppiAurajoki Oy:lle on hankittu Kempiltä viisi X8 MIG Welder -hitsauslaitetta ja kolme TIG-hitsauslaitetta tehostamaan konepajatuotantoamme. Uusia laitteita käytetään sekä painelaitteiden valmistuksessa Pirkkalan tehtaallamme että infraryhmämme tuotannossa Kannonkoskella.

Uudet laitteet ovat nopeuttaneet ja helpottaneet hitsausprosessejamme. Laitteissa valmiina olevien ohjelmien käyttö on vähentänyt jälkitöiden määrää. Työn jälki on roiskeetonta ja tietyissä tapauksissa palkojen määrä on vähentynyt.

Samalla hankittiin koneiden kanssa käytettävä WeldEye-hitsaushallintaohjelmisto, joka on säästänyt aikaa ja myös vähentänyt muun muassa paperityön määrää. Itse hitsausohjeisiin käytettävän paperin määrä on sekin vähentynyt, kun ohjeet voidaan nyt tehdä ja toimittaa sähköisesti suoraan hitsauskoneeseen hitsaajan käytettäväksi. Laitteiden avulla työn tehokkuutta ja hitsaajien taitotasoa on mahdollista seurata ja mitata helpommin, mikä edesauttaa oman toimintamme kehittämistä yhä paremmaksi.

Yhteistyökuviomme Kempin kanssa on lähtenyt käyntiin hienosti ja kumpikin osapuoli hyötyy siitä. Aurajoki on tukenut Kemppiä esimerkiksi pinnoituspalveluissa ja saanut vastavuoroisesti Kempiltä muun muassa konsultointia hitsaukseen.

Aurajoki Oy:n kuumasinkityslaitokset kysyntäjoustomarkkinoille

turkuenergiaTurku Energia ja Aurajoki Oy ovat solmineet sopimuksen Aurajoki Oy:n neljällä paikkakunnalla toimivan kuumasinkityslaitoksen tehon tarjoamisesta kysyntäjoustomarkkinoille. Kaupankäynti Aurajoki Oy:n osalta Suomen kantaverkkoyhtiö Fingridin markkinoille käynnistettiin syyskuussa. Kysyntäjouston avulla sähkönkulutusta sopeutetaan sähkömarkkinoiden ja sähköjärjestelmän kulloisenkin tilanteen mukaiseksi.

Turku Energia toimii yhteistyössä teknisenä toteuttajana ja kaupankävijänä Fingridin suuntaan. Kysyntäjoustomarkkinoille osallistuvilta vaaditaan vähintään 1 megawatin (MW) tehoa sekä joustomahdollisuutta energiankäytön osalta.

– Kulutuksen vähentäminen on merkittävä tapa vähentää ympäristövaikutuksia sen sijaan, että jatkuvasti lisättäisiin tuotantokapasiteettia. Kysyntäjoustomarkkinoiden avulla eri tahojen on mahdollista osallistua sähkön kulutuksen ja tuotannon tasapainon turvaamiseen. Samalla he tekevät ympäristöteon vähentämällä ajoittain kulutustaan. Markkinoilta saatava korvaus on hyvin kannustava, sanoo tuotepäällikkö Kimmo Kuusinen Turku Energiasta.

Aurajoki Oy:n kysyntäjoustosopimuksen piirissä on neljä Aurajoki Oy:n toimipaikkaa: Aura, Lievestuore, Pirkkala ja Mikkeli, joista saadaan riittävä teho kysyntäjoustomarkkinalle. Kysyntäjoustotilanteessa sähköteho pudotetaan alas korkeintaan 15 minuutiksi, jonka jälkeen teho palautuu automaattisesti takaisin normaaliksi. Kysyntäjousto on tässä tapauksessa niin nopea, ettei sillä ole vaikutusta kuumasinkityslaitosten tuotantoon.

– Suomen johtavana kuumasinkitsijänä kysyntäjousto soveltuu täydellisesti arvoihimme. Uskomme, että pitkän tähtäimen kannattavuus vaatii taloudellisten, sosiaalisten ja ympäristövastuun huomioonottamista ja tuotteidemme sekä palveluidemme elinkaaren aikaiset ympäristövaikutukset otetaan huomioon, siten että käytössä olevat prosessit kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän, kertoo tuotantojohtaja Tommi Pynnönen Aurajoki Oy:stä.

Lisätietoja:

Kimmo Kuusinen, Tuotepäällikkö, Turku Energia
Puh. 050 5573 673
kimmo.kuusinen@turkuenergia.fi 

Tommi Pynnönen, Tuotantojohtaja, Aurajoki Oy
Puh. 040 5181 093
tommi.pynnonen@aurajoki.fi 

Tiedote on julkaistu alun perin Turku Energian verkkosivuilla osoitteessa www.turkuenergia.fi. Tiedote löytyy myös Turun Sanomista.

Aurajoki Oy mukana Tampereen Ratikka -hankkeessa

Ratikkapylväs teiskontie3 muokattuAurajoki Oy:n on sopinut keväällä 2018 Tampereen Ratikka –hankkeen raitiotielinjan sähköistyksen tikasmallin teräspylväiden tuotannosta. Pylväät valmistetaan Kannonkosken tehtaallamme ja ne kuumasinkitään Lievestuoreella. Projektin vaativuudesta ja tiukasta aikataulusta johtuen investoimme uusiin hitsauslaitteisiin sekä kevytmekanisointikuljettimeen, joilla varmistetaan lopputuotteen korkea laatu sekä tuotannon tehokkuus.

Pylväitä tullaan valmistamaan noin 400 kappaletta projektin kokonaismassan ollessa 300 tonnin luokkaa. Pylväiden korkeus vaihtelee 8,3-12 metrin välillä. Projekti tulee olemaan toimitettu kokonaisuudessaan Aurajoki Oy:n osalta vuoden 2018 aikana.

Ensimmäiset valmistamamme pylväät on jo pystytetty Teiskontielle.

Valmistamme Infran teräsrakenteita nyt myös Latviassa

auratec pylvasAurajoki Oy on perustanut Auratec SIA -konepajayhtiön Latvian Daugmaleen, Riikan läheisyyteen.

Teräsrakenteiden valmistukseen keskittyvä hitsaava konepajamme on EN 1090-2 toteutusluokka 2 –sertifioitu Inspecta Sertifiointi Oy:n toimesta. Huhtikuussa valmistuneissa uusissa tiloissa toimiva valmistuksemme tukee Aurajoki Oy:n infra-palveluiden kehittymistä Pohjois-Euroopan markkinoille. Ensimmäiset voimalinjarakenneprojektit on valmistettu kuluneen kesän aikana ja ensimmäiset toimitukset ovat jo onnistuneesti määränpäässään.

Lisätietoja: Mikko Arminen

Konsernin sertifikaatit päivitetty

FI ISO 9001 ISO 3834 2 ISO 14001 loresAurajoki-konsernin laatu- ja ympäristösertifikaatit on päivitetty vuoden 2015 standarditasoon. Samalla olemme tarkentaneet henkilötieto-ohjeistuksiamme vastaamaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimuksia.