Tuemme TAKKin sähköverkkoalan koulutuksen kehittämistä

4.9.2019

Aurajoki Oy on mukana Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) hankkeessa, jossa rakennetaan uusi sähköasema opetuskäyttöön Nirvan kampuksen viereen Tampereelle. Hankkeen tavoitteena on rakentaa sähköverkkoalan koulutuksiin monipuolinen, turvallinen ja laadukas oppimisympäristö, jolla voidaan tarjota opiskelijoille entistä laaja-alaisempaa sähköalan opetusta. Vastaavanlaista oppimisympäristöä ei ole tehty aiemmin ja sähköasema tuleekin olemaan valtakunnallisessa käytössä.

Sähköasema rakentuu 110 kV suurjännitekytkinlaitoksesta ja voimajohdoista. Kytkinlaitos koostuu n. 30 m x 20 m aidatulle alueelle sijoittuvista kahdesta johtolähtökentästä ja voimajohdot kahdesta, yhteensä kolmen jänteen mittaisesta voimajohdosta pylväineen ja johtimineen. Hanke aloitettiin vuonna 2018 ja uutta oppimisympäristöä on tarkoitus päästä hyödyntämään ensi vuoden aikana. Muita hankkeeseen osallistuvia tahoja ovat mm. Fingrid Oy, Omexom Oy, Empower PN Oy, Voimatel Oy ja Eltel Networks Oy.

Sähköaseman teräsrakenteita on valmistettu Kannonkosken konepajallamme ja kuumasinkitty Pirkkalan tehtaallamme. Hankkeesta vastaava TAKKin kouluttajat Jaana Harju ja Timo Juntunen vierailivat elokuun puolivälissä Pirkkalassa seuraamassa rakenteiden kuumasinkitystä sekä kuulemassa tarkemmin tuotantoprosessistamme.

Lämmin kiitos vierailusta ja menestystä hankkeeseen!

Lisätietoja hankkeesta löytyy TAKKin verkkosivuilta: https://www.takk.fi/fi/takk/hankkeet/sahkoaseman-rakentaminen/ 

Sähköaseman rakenteet ovat saapuneet Pirkkalaan kuumasinkittäviksi.
Tuotantopäällikkö Joonas Tuori kertoo tuotannostamme. Kuvassa myös TAKKin kouluttajat Jaana Harju ja Timo Juntunen sekä infran asiakaspalvelupäällikkömme Tommi Kivinen.
Valmiit rakenteet nousevat kuumasinkkipadasta.
Aurajoki Oy

on vuonna 1967 perustettu metallien pintakäsittelypalveluihin ja kokonaisuuksiin erikoistunut yritys. Tuotamme, kehitämme ja suunnittelemme taloudellisesti tehokkaita teollisia palveluita – tuotantoprosessista suunnitteluun, viimeistelyyn ja asiakastoimitukseen saakka.

Joustavana toimijana mukaudumme asiakkaamme yksilöllisiin tarpeisiin – saat meiltä koko toimitusketjun tai vain tarvitsemasi palvelun.

Lue lisää →