​Työnjohtajaharjoittelijana Aurajoella

16.6.2020

Aurajoen tahtotila on tutustuttaa nuoria opiskelijoita pinnoitusalaan. Tänä keväänä saimme tarjota harjoittelupaikan kuumasinkityslaitoksella, kun Jesse Leino aloitti työnjohtajaharjoittelijana Auran tehtaallamme. Hänen harjoittelunsa alkoi maaliskuun lopussa ja nyt 10 viikon harjoittelujakson loppu häämöttää jo. Alkuun hän työskenteli vain muutamana päivänä viikossa, mutta toukokuusta alkaen on harjoittelua ollut täyden viikon edestä. Hän opiskelee Turun ammattikorkeakoulussa ensimmäistä vuotta konetekniikan insinööriksi ja aikoo erikoistua tuotekehitykseen.

Jesselle on kertynyt aikaisempaa työkokemusta rakennusalalta aina pienten omakotitalojen remonteista isojen kerrostalojen julkisivusaneerauksiin. Hänellä on myös ollut toiminimi, jonka kautta hän on asentanut parveke- ja terassikaihtimia. ”Oli aika iso kynnys lähteä opiskelemaan uutta alaa yli 30-vuotiaana, mutta kyllä se oli oikea ratkaisu”, Jesse toteaa. ”Koulussa on käsitelty paljon tätä alaa teoriassa, ja tiedon määrä on valtava. Aurajoella työskennellessä olen nähnyt, mikä on oikeasti oleellista tietoa työn kannalta. Esimerkiksi materiaalitekniikan kurssilla opin teoriassa kuumasinkitysprosessin, mutta nyt tiedän myös, mitä metallille tapahtuu prosessin aikana. Tuntuu siltä, että tästä harjoittelusta jää paljon käteen.”

Vaikka Jessellä ei ollut juurikaan odotuksia, työ harjoittelussa on osoittautunut sellaiseksi kuin hän oli ajatellutkin. Aluksi hän teki monipuolisesti erilaisia töitä kuumasinkityslaitoksella ja harjoittelun edetessä mukaan on tullut enemmän työnjohdollisia tehtäviä. Kiireestä huolimatta Jesse on pitänyt työstä kovasti, koska hän on saanut vastuuta ja henkilöstö on mukavaa ja auttaa aina tarvittaessa. Hän voi luottaa siihen, että hommat hoituvat ja hän saa myös itse riittävästi tukea. Jesse jatkaakin harjoittelujaksonsa jälkeen tulevana kesänä Auran tehtaan työnjohdon kesälomatuuraajana.

Kiitos Jesse hyvästä työstäsi, hienoa saada sinut mukaan Aurajoelle!

Aurajoki Oy

on vuonna 1967 perustettu metallien pintakäsittelypalveluihin ja kokonaisuuksiin erikoistunut yritys. Tuotamme, kehitämme ja suunnittelemme taloudellisesti tehokkaita teollisia palveluita – tuotantoprosessista suunnitteluun, viimeistelyyn ja asiakastoimitukseen saakka.

Joustavana toimijana mukaudumme asiakkaamme yksilöllisiin tarpeisiin – saat meiltä koko toimitusketjun tai vain tarvitsemasi palvelun.

Lue lisää →