​Ammattilaisemme pyörittävät tuotantoa myös kesähelteillä

6.7.2020

Erityisesti kesäaikaan tuotantoyksiköissämme korostuu kuumuus työskenneltäessä. Vaikka hallien sisälämpötilat ovat reilusti korkeammalla kuin muina vuodenaikoina, ei suojavarusteista voida työturvallisuuden vuoksi tinkiä missään tilanteessa. Tällöin nousee esiin tuotannossa työskentelevän henkilöstömme ammattitaito ja sinnikkyys, kun kovasta lämmöstä ja jopa helteestä huolimatta jaksetaan työskennellä tehokkaasti.

Kannonkosken konepajallamme hitsaajien tulee turvallisuutensa vuoksi pukeutua työssään paksuun haalariin sekä käyttää turvakenkiä, paksuja käsineitä ja hitsausmaskia. ”Kuumahan täällä on, mutta aika hyvin siihen on ajan kanssa siedättynyt. Parin ensimmäisen vuoden aikana sai työskennellä selkä hiestä märkänä, mutta äkkiä siihen on tottunut. Se on osa tätä työtä”, kertoo hitsaaja Pauli Tarvainen. ”Täytyy vain pitää taukoja säännöllisesti, etenkin jos ei pääse viileään tilaan jäähdyttelemään välissä. Ja lisäksi huolehtia hyvästä nestetasapainosta.”

Kuumasinkitsijöidemme suojavarustukseen kuuluvat työhaalari, turvakengät, suojakypärä ja -lasit. Lämpötila hallissa on helteellä korkea jo muutenkin, mutta oman lisänsä tuo 450 asteista sulaa sinkkiä sisältävä pata, joka hohkaa lämpöä ympärilleen. ”On tuossa padan vieressä mitattu lämpötilaksi yli 50 astettakin”, kertoo Pirkkalan tehtaan työsuojeluvaltuutettu ja padalla työskentelevä Janne Raukola. ”Kyllähän se koville ottaa, mutta onneksi meillä on taukohuoneessa toimiva ilmalämpöpumppu, minne pääsee karkuun kuumuutta. Lämmönsietokyky on kovin yksilöllistä ja oman fyysisen kunnon ylläpito auttaa siinä. Se on myös vähän päivästä kiinni ja välillä tuntuu, että sietää kuumuutta paremmin, mutta ei se ole kenellekään meistä helppoa. Henkilökohtaisesti tulen aika hyvin toimeen padan ääressä”, Janne jatkaa. Hän kertoo toimiviksi viilennysvinkeiksi jo mainittujen lisäksi mahdollisimman kevyen vaatetuksen työhaalarin alla ja padan molemmin puolin sijoitetut tuulettimet.

Suurkiitos jokaiselle tuotannon ammattilaisellemme jaksamisesta ja kovasti tsemppiä myös loppukesän uurastukseen!

Aurajoki Oy

on vuonna 1967 perustettu metallien pintakäsittelypalveluihin ja kokonaisuuksiin erikoistunut yritys. Tuotamme, kehitämme ja suunnittelemme taloudellisesti tehokkaita teollisia palveluita – tuotantoprosessista suunnitteluun, viimeistelyyn ja asiakastoimitukseen saakka.

Joustavana toimijana mukaudumme asiakkaamme yksilöllisiin tarpeisiin – saat meiltä koko toimitusketjun tai vain tarvitsemasi palvelun.

Lue lisää →