50 erilaista pinnoiteyhdistelmää

Alan johtavana toimijana tarjoamme käyttöösi Suomen monipuolisimman ja kattavimman pintakäsittelyvalikoiman — tarjoamme tuotteillesi parhaan mahdollisen korroosiosuojan visuaalisesti näyttävällä pinnanlaadulla.

Elektrolyyttiset pintakäsittelyt ja jauhemaalauksen saat Turun tehtaaltamme.

Pinnoituksillamme toimivuutta ja näyttävyyttä — myös vaativiin tarpeisiisi

Koulutettu ja osaava henkilökunta, oma laboratorio, sertifioidut toimintatavat ja monipuolinen mittavälineistö takaavat korkealuokkaisen ja laadukkaan lopputuotteen.

Osaamistamme hyödynnetään monipuolisesti mm. sähkö-, kulkuneuvo-, elektroniikka-, rakennus- ja koneenrakennusteollisuuden tuotteissa.

Lisäarvoa muista käsittelyistämme

Itse pintakäsittelyn lisäksi tarjoamme laajan valikoiman erilaisia lisäkäsittelyjä; hionta, lasikuulapuhallus, täryhionta, kiillotus, erilaiset suojaukset, kokoonpano sekä lämpökäsittely.

Käsittelemme tuotteesi asiakaspakkaukseen asti. Tarvitsetko näiden palveluiden lisäksi vielä jotain?

Katso lisäpalvelut

Logistisesti kustannustehokas ja varma - ovelta ovelle

Yhdessä logistiikkayhteistyökumppaniemme kanssa tuotteiden kuljetukset hoituvat kattavasti ja luotettavasti — loppuasiakkaille sekä Suomeen että ulkomaille.

Ota yhteyttä

Elektrolyyttiset pinnoitteet:

Alumiinin anodisointi eli "eloksointi"
 • Lue lisää

  Tuotteen maksimimitat:
  3,0 x 0,8 x 1,4 m

  Käyttötarkoitus/ominaisuudet

  Sähkökemiallinen pinnoitusprosessi alumiinituotteille, muodostaa tuotteen pinnalle oksidikerroksen, joka antaa alumiinille hyvän korroosiosuojan, miellyttävän ulkonäön ja erilaisia käyttöominaisuuksia, kuten kovuutta ja kulutuksenkestävyyttä.

  Oksidikerroksen ulkonäköön vaikuttavat tekijät muodostuvat pääosin raaka-aineen pinnanlaadusta, käytetystä alumiinilaadusta ja sen puhtaudesta.

  Käsittelyt

  Anodisointi tapahtuu rikkihappoliuoksessa. Tuotteen pinnalle muodostunut oksidikerros voidaan jättää joko luonnonväriseksi tai värjätä mustaksi.

  Standardi

  ISO 7599:2018(E)

Alumiinin kiiltoanodisointi / kemiallinen kiillotus
 • Lue lisää

  Tuotteen maksimimitat:
  3,3 x 0,8 x 0,35 m

  Käyttötarkoitus/ominaisuudet

  Alumiinin kiillotus perustuu alumiinipinnan aggressiiviseen syövyttämiseen kemiallisesti, jolloin alumiinipinnan mikroprofiili pienenee ja pinta muuttuu tämän johdosta kiiltäväksi.

  Kiillotusprosessia voidaan käyttää joko yksin tai yhdessä anodisointiprosessin kanssa. Yhdessä käytettynä tuotteeseen saadaan anodisoitua tasaisen kiiltävä oksidikerros, joka antaa tuotteelle hyvän korroosiosuojan ja miellyttävän kiiltävän ulkonäön, sekä kovuutta ja kulutuksenkestävyyttä.

  Yleisesti ottaen alumiinin kemiallinen kiillotus soveltuu monille alumiinilaaduille. Kuitenkin paras ja erittäin korkea kiilto saavutetaan puhtaalle alumiinille.

Alumiinin passivointi
(Iridite NCP & Surtec 650)
 • Lue lisää

  Tuotteen maksimimitat:
  3,0 x 0,8 x 1,4 m

  Käyttötarkoitus/ominaisuudet

  Kemiallinen pinnoitusprosessi, jossa alumiinin pintaan muodostuu RoHS-direktiivin mukainen passivointikerros. Passivoinnin pintakerroksen väri on melkein väritön.

  Pintakerroksen tarkoituksena on antaa tuotteille hyvä korroosiosuoja, lämmön kesto (350 °C) ilman, että korroosiosuojaominaisuudet heikkenevät, ja toimia hyvänä tartunta-alustana maalipinnoille. Passivoitu alumiini kestää jauhemaalausuunin vaatiman korkean lämpötilan.

  Standardi

  EN ISO 12487

Hopeointi
(+passivointi)
 • Lue lisää

  Rumpuhopeointi

  Käyttötarkoitus/ominaisuudet

  Sähkökemiallinen prosessi saostaa tuotteen pinnalle tasaisen kiiltävän hopeapinnan. Hopeapinnoitetta käytetään antamaan tuotteille sähkön- ja lämmönjohtokyvyn sekä kovuutta ja kulutusta lisääviä ominaisuuksia. Prosessilla voidaan pinnoittaa teräs-, kupari- ja kupariseospintoja sekä nikkelöityjä kappaleita.

  Jälkikäsittelyt (passivointi)

  Hopeapinnoite tummuu ajan myötä ja tätä luonnollista reaktiota vastaan hopeoidut tuotteet usein suojataan passivoinnilla. Passivointipinta on täysin kirkas, joten se ei vaikuta alkuperäisen pinnan kiiltoon tai muihin hopeoinnilla saavutettuihin ominaisuuksiin.

  Kaikki tuotteet passivoidaan hopeoinnin jälkeen RoHS-hyväksytysti

  Standardi

  SFS-EN ISO 4521

Kiiltokromaus
 • Lue lisää

  Tuotteen maksimimitat:
  2,7 x 0,5 x 1,3 m

  Käyttötarkoitus/ominaisuudet

  Sähkökemiallinen prosessi saostaa tuotteen pinnalle tasaisen kiiltävän, hyvin levittyvän ja sävyltään kauniin sinertävän kromipinnan.

  Ns. dekoratiivisessa koristekromauksessa käytetään aluspinnoitteena kromin alla aina nikkeliä. Kromilla parannetaan nikkelöidyn tuotteen korroosiosuojaa ja näyttävyyttä.

  Kiiltokromipinnoitetta käytetään antamaan tuotteille dekoratiivisia ominaisuuksia, kovuutta ja kulutusta lisääviä ominaisuuksia, sekä erittäin hyvää korroosiosuojaa.

  Standardi

  EN ISO 1456

Kuparointi
 • Lue lisää

  Tuotteen maksimimitat:
  2,7 x 0,5 x 1,3 m

  Käyttötarkoitus/ominaisuudet

  Sähkökemiallinen prosessi saostaa tuotteen pinnalle korkeakiiltoisen, huokosvapaan ja hyvin levittyvän kuparipinnan.

  Kuparipinnoitetta käytetään usein muiden pinnoitteiden välipinnoitteena antamaan tuotteelle lisäominaisuuksia, kuten hyvää peittokykyä, tartunta-alustana ja lisäkorroosiosuojaa tuovana kerroksena.

  Prosessilla voidaan pinnoittaa teräs-, alumiini-, kupariseos- ja sinkkipainevalukappaleita.

  Valittavissa on joko ripustus- tai rumpupinnoitusmenetelmä.

  Standardi

  (EN ISO 1456)

Niklaus
(+puolikiiltonikkeli)
 • Lue lisää

  Tuotteen maksimimitat:
  2,7 x 0,5 x 1,3 m

  Käyttötarkoitus/ominaisuudet

  Sähkökemiallinen prosessi saostaa tuotteen pinnalle korkeakiiltoisen (peilikiilto), erinomaisesti levittyvän ja tasoittuvan nikkelipinnan. Lisäksi prosessi soveltuu erinomaisesti kaksoisnikkelöintiprosesseihin (1. kerros puolikiiltonikkeli + 2. kerros kiiltonikkeli), tällöin tuotteelle saadaan erityisen hyvät korroosiosuoja ominaisuudet myös ulko-olosuhteisiin.

  Nikkelipinnoitetta käytetään antamaan tuotteille dekoratiivisia ominaisuuksia, kovuutta ja kulutusta lisääviä ominaisuuksia, sekä erittäin hyvää korroosiosuojaa. Lisäksi nikkelipinnoitetta käytetään aluspinnoitteena kiiltokromin alla. Tarpeen vaatiessa pinnoitekerroksia voi nikkelin alla olla useita antamaan tuotteelle lisäominaisuuksia.

  Valittavissa on joko ripustus- tai rumpupinnoitusmenetelmä.

  Standardi

  EN ISO 1456

RST-peittaus
 • Lue lisää

  Tuotteen maksimimitat:
  3,0 x 0,7 x 1,3 m

  Käyttötarkoitus/ominaisuudet

  Rst-peittaus puhdistaa syövyttämällä kaikki pinnan epäpuhtaudet, kuten hehkuhilseet, värjäymät ja ruosteen hitsaussaumoissa. Tämän jälkeen pinnalle muodostuu korroosiosuojaa antava passivointikerros (oksidikalvo). Peittaus parantaa maalin tarttuvuutta.

  Peittaus antaa Rst-tuotteelle puhtaan metallisen ja silkinhimmeän pinnan.

  Standardi

  Ei voimassa olevaa omaa standardia.

Sähkösinkitys
 • Lue lisää

  Tuotteen maksimimitat:
  3,0 x 0,7 x 1,3 m

  Käyttötarkoitus/ominaisuudet

  Sähkökemiallinen prosessi saostaa tuotteen pinnalle erittäin kiiltävän, erinomaisesti peittävän ja jakaantuvan sinkkipinnan.

  Normaalisti kaikki sähkösinkityt pinnat passivoidaan välittömästi sinkityksen jälkeen osana pinnoitusprosessia, tällä estetään sinkkipinnalle muodostuvan ns. valkoruosteen muodostuminen.

  Sinkkipinnoitetta käytetään antamaan tuotteille dekoratiivisia ominaisuuksia, kiiltoa, tasaisuutta, tiettyä väriä, maalauksen alustana ja tuomaan hyvää korroosiosuojaa.

  Valittavissa on joko ripustus tai rumpupinnoitusmenetelmä.

  Passivoinnit

  Sinkkipinnalle muodostuva reaktiopinnoite, joka suojaa sinkkipintaa korroosion muodostukselta.

  Passivointi valitaan joko värin tai tarvittavan korroosion keston mukaan:

  • sininen
  • keltainen (irisoiva) tai
  • musta.

  Cr3+-sinipassivointi (RoHS-hyväksytty)

  Sinkkipinnoitteille tarkoitettu passivointikylpy tuottaa korkeakiiltoisen ja voimakkaan sinisen passiivikerroksen. Perustuu vain kolmiarvoisiin kromiyhdisteisiin. Kiilto, väri ja korroosionsuoja säilyvät lämpökäsitellyissäkin kappaleissa. Passivoinnilla saavutetaan minimissään 100 tunnin (EN ISO 2081) valkoruosteen kesto.

  Cr6+-keltapassivointi

  Sinkkipinnoitteille tarkoitettu passivointikylpy tuottaa keltaisen irisoivan Cr6+-kromaattikerroksen. Passivoinnilla saavutetaan minimissään 168 tunnin (EN ISO 2081) valkoruosteen kesto. Vain ripustuslinjalla.

  Cr3+-keltapassivointi (RoHS-hyväksytty)

  Sinkkipinnoitteille tarkoitettu kolmiarvoiseen kromiin perustuva keltapassivointi, jolla saavutetaan korkea korroosionkesto. Passivoitu pinta on sävyltään keltaisen irisoiva. Passivoinnilla saavutetaan minimissään 100 tunnin (EN ISO 2081) valkoruosteen kesto.

  Passivoinnilla saavutetaan minimissään 168 tunnin (EN ISO 2081) valkoruosteen kesto.

  Cr3+-mustapassivointi

  Mustapassivointi antaa sinkitylle kappaleelle huolitellun ja kauniin mustan ulkonäön, joka on myös teknisesti korkealuokkainen. Yhdessä sinkityksen, Cr3+-mustapassivoinnin ja jälkikäsittelyn kanssa tuotteelle saadaan erittäin hyvä korroosiosuoja ja visuaalinen ulkonäkö. Pintakäsitellyt tuotteet ovat myös lämpökäsiteltävissä. Vain ripustuslinjalla.

  Sinkitty ja mustapassivoitu pinta soveltuu hyvin myös maalauksen pohjakäsittelyksi, antaen maalille erinomaisen kiinnitysalustan ja lisäsuojan.

  Pinnoite täyttää SFS-EN ISO 2081:2018 -standardin ja RoHS-direktiivin vaatimukset. Lisäksi pinnoite täyttää Euroopan romuautodirektiivin (ELS) vaatimukset hyötyajoneuvoille ja niiden osille.

  Cr6+-mustapassivointi

  Sinkkipinnoitteille tarkoitettu Cr6+-mustapassivointikylpy, kromaattikerros antaa sinkkipinnalle kiiltävän mustan kalvon, joka iridisoi. Passivoinnilla saavutetaan minimissään 48 tunnin (EN ISO 2081) valkoruosteen kesto. Vain ripustuslinjalla.

  Cr3+-Lanthane TR 175 –paksukalvopassivointi (RoHS-hyväksytty)

  Sinkkipinnoitteille tarkoitettu kromi (III) -arvoiseen perustuva nanopartikkeleita sisältävä passivointijärjestelmä. Passivointikerros antaa tuotteille kirkkaan hieman hopean irisoivan kalvon, jonka korroosiosuojausominaisuudet ovat erinomaiset nanopartikkeliteknologian ansiosta. Passivoinnilla saavutetaan minimissään 250 tunnin (EN ISO 2081) valkoruosteen kesto. Hyvä itsesuojausominaisuus, jolloin sinkkipintaan asti ulottuvaan naarmuun ei ala välittömästi muodostua valkoruostetta. Vain ripustuslinjalla.

  Tiivistyskäsittely (sealer)

  Tiivistys on sinkityille ja passivoiduille pinnoille tarkoitettu jälkikasto. Se antaa passivoiduille tuotteille lisäkorroosiosuojan. Vain ripustuslinjalla.

  Lakka

  Väritön vesiohenteinen kuivausuunilakka sinkitylle ja passivoidulle pinnalle. Lakkaa käytetään suojaamaan mm. putkimaisissa rakenteissa kohtia, joihin sinkki ei ulotu. Lisäksi lakka antaa lisäsuojan korroosiota vastaan ja ehkäisee pinnoitteessa jälkikäteen tapahtuvat värimuutokset.

  Standardi

  EN ISO 2081

Tinaus
 • Lue lisää

  Tuotteen maksimimitat:
  2,7 x 0,5 x 1,3 m

  Käyttötarkoitus/ominaisuudet

  Sähkökemiallinen prosessi saostaa tuotteen pinnalle korkeakiiltoisen ja erinomaisesti tasoittuvan tinapinnan. Lisäksi saostetulla tinapinnoitteella on erinomaiset juotos- ja sähköominaisuudet.

  Pinnoite soveltuu erinomaisesti käytettäväksi tekniseen pinnoitukseen sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa.

  Valittavissa on joko ripustus -tai rumpupinnoitus menetelmä.

  Standardi

  ISO 2093

Kemiallinen nikkeli
 • Lue lisää

  Tuotteen maksimimitat:
  1800 x 800 x 250 mm, 50 kg/kpl
  Vain messingille.

  Käyttötarkoitus/ominaisuudet

  Autokatalyyttinen nikkelipinnoite sopii erityisesti sovelluksiin, joissa pinnoitteelta vaaditaan mittatarkkuutta, käyttöolosuhteet ovat erityisen vaativat ja tavoitteena on pitkä elinkaari.

  Kemiallinen nikkeliprosessi saostaa tuotteen pinnalle puolikirkkaan ja erinomaisesti levittyvän sekä tasoittuvan nikkelipinnan. Kemiallisesti saostettu nikkelikerros on erittäin sileä, tahriintumaton ja kulutuksen kestävä, ja se antaa tuotteelle vaikeissakin olosuhteissa erinomaisen korroosionkestävyyden.

  Valittavissa on joko ripustus -tai rumpupinnoitus menetelmä.

  Standardi

  Pinnoite täyttää SFS-EN ISO 4527 -standardin ja RoHS-direktiivin vaatimukset.

Lisäpalvelut:

Mekaaninen hionta/kiillotus, Lasikuulapuhallus, Täryhionta, Varastointi, Kuljetus, Kokoonpano, Pakkaus asiakaspakkaukseen, Erilaiset suojaukset… • Ohjeet pintakäsittelyyn tuotavista tuote-eristä

  Asiakaspalvelun ja toimintaketjun laadun parantamiseksi, toivomme, että asiakkaamme toimittaisivat tuote-erän mukana lähetteen seuraavin tiedoin:

  - Asiakkaan täydelliset yhteystiedot
  - Haluttu pintakäsittely kuten kuumasinkitys tai sähkösinkitys tms.
  - Sähkösinkityksen yhteydessä on mainittava myös haluttu passivointi, esim. keltapassivointi.

  - Lähetyslista, jossa on eritelty sinkittävän erän sisältö kollitietoineen esim.
  4 kpl PP100*100*4 L=3500-4000 / 1 nippu
  6 kpl HEA 200 L=2500 / 1 nippu
  2 kpl KEHÄ PP80*80*3 1500*4000 / 1 nippu
  154 kpl ALUSLEVYJÄ 50*50*2,5 / 1 lava


  - Tuotavan erän "merkki/työnumero" esim. työmaan nimi
  - Tieto mahdollisista jälkikäsittelyistä (maalaus yms.)
  - Tieto ennalta sovituista lisätöistä esim. kierteiden avaus, pintojen suojaaminen tai erityispakkaus.
  - Pintojen suojauksesta ja erityispakkauksesta tulee myös toimittaa siihen tarvittavat piirustukset ja ohjeet

  - Turun tehtaalle toimitettavissa erissä maininta myös mahdollisista pintakäsittelyä edeltävistä lisätöistä, kuten kiillotus, lasipuhallus tai tärytys

  - Tieto mahdollisesta jatkotoimituksesta (toimitusosoite, rahdin kuljettaja, maksaja, mahdolliset sopimusnumerot yms.)

  - Tuote-erään mahdollisesti liittyvä tarjousnumero

  Mikäli asiakas tilaa erän tukkurilta tai alihankkijalta, tulee erän mukana toimittaa yllä olevat tunnistetiedot kuin suorissa asiakastoimituksissakin.

  Voitte halutessanne käyttää oheista saatekorttia, kun olette tuomassa tuotteitanne elektrolyyttiseen pinnoitukseen:
  Lataa saatekortti pinnoitukseen tästä (Word-tiedosto)

Aurajoki Oy

on vuonna 1967 perustettu metallien pintakäsittelypalveluihin ja kokonaisuuksiin erikoistunut yritys. Tuotamme, kehitämme ja suunnittelemme taloudellisesti tehokkaita teollisia palveluita – tuotantoprosessista suunnitteluun, viimeistelyyn ja asiakastoimitukseen saakka.

Joustavana toimijana mukaudumme asiakkaamme yksilöllisiin tarpeisiin – saat meiltä koko toimitusketjun tai vain tarvitsemasi palvelun.

Lue lisää →